Disqus, een handige tool voor bloggers

Disqus

Mijn weblog is niet alleen een uitlaatklep voor wat ik leuk vind en wat ik graag met iedereen wil delen. Maar ook een uit de hand gelopen hobby project. Het valt je misschien niet altijd op, maar ik zit regelmatig te tweaken en dingetjes uit te testen. Zo kwam ik er achter dat de Hyves “Respect” button geen succes was. De Google+ button daarentegen doet het al iets beter.

VLC collega Steven Chim vertelde met een tijdje geleden over Disqus. Een handige tool om de reacties op je weblog wat socialer te maken. Gebruikers kunnen inloggen met een social media account als Facebook, Twitter of Google. Het is mogelijk om afbeeldingen en video’s in de reacties te plaatsen en je kan er ook “like” buttons aan toevoegen. Op de website van Disqus komen alle reacties van de aangemelde blogs nog eens samen.

Uiteraard kan je er als beheerder zelf voor kiezen welke features je wel en niet wilt gebruiken. Disqus heeft een dashboard waarin je de reacties kan beheren en wat maatregelen kan treffen om misbruik te voorkomen. Je huidige reacties kan je eenvoudig importeren en de boel terugdraaien schijnt ook een fluitje van een cent te zijn. Het werkt met WordPress, Blogger, Tumblr volgens Disqus eigenlijk met alles.

Ik ga het gewoon eens proberen. Vooralsnog is alles goed gegaan en zijn alle oude reacties netjes ge├»ntegreerd. Zelfs m’n template heeft het op een klein stijlbreukje na overleefd.┬áDisqus heeft nog veel meer kekke features en nog een aantal widgets, check het uit!

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.