Flipboard voor de iPad


Afgelopen week heb ik de eer gehad om met een iPad te mogen spelen. Helaas heb ik haar weer in moeten leveren, maar ik ben nu wel verziekt hoor, ik wil de iPad hebben! :-)

Het eerste wat ik wilde uitproberen op de iPad was toch wel Flipboard. Dit is een app die een digitaal magazine maakt van je social media. De publicaties van jezelf en je vrienden op Facebook en Twitter, maar ook de weblogs enĀ  nieuwssites die je lees kun je toevoegen door er vervolgens lekker doorheen te kunnen bladeren.

Als je Flipboard opent zie je een covers, zoals een normaal magazine. Deze cover is een afbeelding onderdeel van een bericht dat is gepubliceerd door een vriend of vriendin of afkomstig van een website die je volgt met Flipboard. In dit geval is het een artikel van ‘Wat wil ik vandaag?’.

Nadat je de cover hebt omgeslagen krijg je een overzicht van alle Social Media en websites die je volgt. Op dit moment kunnen het er maximaal 9 zijn. Het blokje rechts bovenin in het onderstaande screenshot, is het twitter account van ‘Wat wil ik vandaag?’.

Het twitter account wordt afgebeeld als een hip magazine, met meerdere pagina’s waar je doorheen kan bladeren. De artikelen worden door elkaar geplaatst. Ik weet nog niet zo goed op basis waarvan Flipboard bepaald dat het ene artikel groter mag zijn dan de ander. Als je klikt op een artikel wordt het vergroot zodat je alleen dat artikel ziet, je kunt dan ook een reactie plaatsen.


Bedankt @FloorDrees voor het lenen van je iPad! Ik ben er heel lief voor geweest :-)

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...