Het nieuwe verkeerslicht

zandloper verkeerslicht

Verkeerlichten zijn in de meeste landen wel zo’n beetje gelijk aan wat wij in Nederland gewend zijn, de 3 bolletjes onder elkaar. Verkeerslichten voor voetgangers zijn nog wel eens anders, zoals bijvoorbeeld in Mexico, daar telt het verkeerlicht af zodat je kunt zien hoeveel tijd je nog hebt tot het licht weer op rood springt.

Thanva Tivawong bedacht een leuk concept. Het nieuwe verkeerslicht moet er volgens de designer uit zien als een zandloper. Die geeft niet alleen aan hoe lang het duurt voordat het weer rood wordt. Maar dus ook wanneer het weer groen wordt. Ideaal!

via likecool

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...

 • Erg cool en bovendien nuttig ontwerp. Mag wat mij betreft direct worden ingevoerd! :)

 • Jeroen Ooms

  Ja, vind ik ook. Zal niet meevallen. Dat is altijd jammer als je iets wil verbeteren wat op gigantisch grote schaal gebruikt wordt, eigenlijk onmogelijk. Maar voor alleen Nederland zou het wel heel erg hip zijn :-)

  • Inderdaad, er zijn al meer concepten voor verkeerslichten verschenen.

   Neem bijvoorbeeld deze: http://www.tuvie.com/wp-content/uploads/eko-ecological-and-economical-traffic-light-concept1.jpg . Ook met zo’n aftel-timertje erin. In Duitsland schijnt dat al in gebruik te zijn, dat de verkeerslichten eerst op oranje en dan weer op groen springen.

   Kwam je site trouwens tegen via een retweet, leuke blog hoor! :)

   • Jeroen Ooms

    Klopt van Duitsland ja, heb ik gezien.
    Leuk dat je m’n blog leuk vindt :-)

   • In Nederland (Arnhem – Presikhaaf) hebben ze ook zulke stoplichten.

    Ziet er iets anders uit maar het principe is hetzelfde.

    • Jeroen Ooms

     Cool! Wil je een foto voor me maken?

 • John Ooms

  Dat geeft wel een ander straatbeeld en je weet hoelang je moet wachten.

 • Pingback: Besparen op olie « Groenhuis.org()