Nozzman meets Bazzookas

Bazzookas album Kaboem!
Als Osdorp Posse fan kwam ik in 2003 in aanraking met VanKatoen. Het was een jaar waarin ik feestjes en festivals net even iets belangrijker vond dan school. Ik moest dus een jaartje over doen. Op dat moment krijg ik een O.P. mail waarom stond dat VanKatoen een “zakkers festival” organiseerde voor degene die waren blijven zitten of gezakt waren. Ik had nog nooit zoiets grappig gehoord als dat, maar het was voor mij van toepassing. Dus ik stuurde een mail en een kreeg 3 gratis kaartjes voor het feestje in de Melkweg. En ook mijn liefde voor VanKatoen was een feit.

Frontman Bazz van VanKatoen is inmiddels alweer een paar jaar fanatiek aan het “herrie maken” met ska-band The Palookas en ze noemen zichzelf Bazzookas! Toen ik het voor het eerst hoorde moest ik al snel denken aan Def P & Beatbusters, maar dan de leukste nummers van VanKatoen, in een vrolijk ska jasje. Na de EP genaamd Supervette Sixpack is het nu echt tijd voor een volwaardig album. De Bazzookas presenteren morgen op Paaspop hun eerste CD: Kaboem!

Bazzookas album Kaboem!

Ik ben een van de gelukkigen die het album een week eerder mochten ontvangen dus ik kan er al wat over vertellen! Op het album staan 11 tracks waaronder een aantal gloednieuwe nummers. Mijn favorieten zijn Indewegger en Alles Is Te Koop. Maar natuurlijk staan er ook fijne VanKatoen klassiekers als Ontspan, Te Laat en Havo op in een hippe ska versie. Een bonus track is de akoestische versie van Doe Het Dan Zelf met wereldkampioen kunstfluiter Geert Chatrou (haha, ik heb het ook niet bedacht). Het album is geproduceerd door Brad Gilderman (eerder gewerkt met Madonna, Michael Jackson & Eric Clapton).

Bazzookas album Kaboem!

Wat dit album extra bijzonder maakt zijn de strips van de Rotterdamse catoonist Nozzman. Net als VanKatoen volg ik Nozzman ook al een tijdje, met name op Twitter. Ik ben fan van zijn cartoons! Hij maakte de illustraties voor de hoes van het album, maar ook 40 cartoons voor de binnenkant wat het voor mij meteen al een must-have maakte! Het album is een prachtig stripalbum geworden van 60 pagina’s waarin foto’s en cartoons geïnspireerd op de bandleden worden afgewisseld.

Bazzookas album Kaboem! met strips van Nozzman

Tegenwoordig koop ik veel muziek via iTunes, maar dit keer raad ik iedereen aan om het album zelf aan te schaffen. Hij kost maar 15 euro!! Bazz zou zeggen Kikke, ik zeg Like!!

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.