Space Invaders all over the world

Space Invaders Barcelona

Het is even stilletjes geweest op Wat wil ik vandaag. Sorry daarvoor, maar ik kan het uitleggen :-)
Ik heb namelijk vorige week, op maandagochtend, besloten om toch nog even weg te gaan voordat ik bij m’n nieuwe werkgever zou beginnen. Dus ik kocht ’s ochtends een ticket naar Barcelona en zat ’s middags om 3 uur in het vliegtuig. Best spannend, ik ging voor het eerst alleen het avontuur aan en dat is me prima bevallen!

Maar hoe kan het ook anders, zelfs in Barcelona kwam de overenthousiast nerd in me naar boven toen ik ergens op de muur een Space Invaders tegeltje zag. Uiteindelijk heb ik er zelf 2 gezien, maar het schijnt dat er 15 zijn. Ik liet me daar vertellen dat de locatie van de Space Invaders op de kaart van Barcelona een soort gelijk figuurtje moet vormen, maar dat heb ik nog niet kunnen ontdekken.

De plaatjes zijn gemaakt voor een kunstenaar die zichzelf Invader noemt. Hij is inmiddels in 35 steden actief geweest waar hij dit soort plaatjes op verschillende plekken “verstopt”. En ja, ook in Rotterdam. Ik ben fan!

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...