Word cloud van mijn Facebook profiel

Facebook Word Cloud

Facebook prikborden (zoals je profiel) zijn er voor om helemaal vol te spammen met “leuke”, “lieve” en “grappige” dingetjes. Tenminste… dat gebeurt. Meestal kijk je niet verder terug dan een paar dagen. En hetgeen wat er vorig jaar gezegd is daar heb al helemáál geen idee van.

My Word Cloud is een app op Facebook die alle woorden die op jouw prikbord zijn geroepen verzameld. Deze woorden worden in een tag cloud gezet. De grootte van een woord bepaald hoe vaak het op je profiel voorkomt ten opzichte van andere woorden. Nadat de cloud gemaakt is, dit kan even duren, kun je ook klikken op een woord om de bijbehorende berichtjes te bekijken.

Grappig om te zien is dat op mijn profiel “Gefeliciteerd” vaker voorkomt dan “Jeroen” of “Jeroentje”. Naast de “de”, “het” en “een” woordjes komen er ook nog wat “kusjes” voorbij en wordt er nog wel eens Engels gesproken.

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...