5 nieuwe Nederlandse films begin 2012

Black Out, 26 januari in de bioscoop

Dat ik fanatiek bioscoop bezoeker en in het bijzonder liefhebber van Nederlandse films ben is een feit! Nu geef ik toe dat niet elke Nederlandse film even goed is. Maar ik denk dat ik wel een leuk lijstje heb gemaakt met films die begin 2012 worden verwacht. Ik kan niet wachten!

Doodslag

Ik zag afgelopen week de trailer van deze film. Eerst dacht ik dat TBS een vervolg zou krijgen. Maar het lijkt een nieuwe verhaal, wel met Theo Maassen in de hoofdrol. Doodslag vertelt het verhaal van ambulancebroeder Max (Theo Maassen), die in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier op een dag letterlijk van zich af. Met grote onbedoelde gevolgen.

12 januari in de bioscoop.

Black Out

Op de dag voor zijn huwelijk wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. De onderwereld beschuldigt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur de tijd om alles op te lossen. Bijkomend probleem is echter dat hij een black out heeft. Ik kan niet wachten om deze film te zien! Sowieso om de Katja en Birgit Schuurman, maar ook om mijn persoonlijke held Alex van Warmerdam. Verder schitteren  Kim van Kooten, Robert de Hoog, Kempi en Willie Wartaal en niemand minder dan Ursul de Geer! ;-)

26 januari in de bioscoop

170 Hz

De onvoorwaardelijke liefde tussen twee dove tieners, de 19-jarige Nick en de 16-jarige Evy, gaat gepaard met stilte. Wanneer de ouders van Evy hun relatie afkeuren, besluiten ze te vluchten en zich schuil te houden in het wrak van een onderzeeër. Daar wordt echter de invloed van Nick’s verleden duidelijk. Evy begint zich langzaam te realiseren dat haar vrijheid een illusie is.

Vanaf maart in de bioscoop, deze film gaat in premiere tijdens het Nederlands Film Festival

Plan C

Ronald Plasmeyer (Ruben van der Meer) is een Amsterdamse rechercheur van laag kaliber met gokschulden. Wanneer de Chinese onderwereldfiguur Hao om zijn geld terug te krijgen Ronalds ex-vrouw en zoontje bedreigt, bedenkt Ronald een geniaal plan om alles recht te zetten. Twee kleine criminelen (Ton Kas en René van ’t Hof) zullen geweldloos een illegaal pokertoernooi overvallen. Omdat Ronald zelf meespeelt, heeft hij een perfect alibi. Snel, simpel en niemand raakt gewond. Een waterdicht plan… Totdat er wel doden vallen.

Vanaf maart te zien in de bioscoop

Quiz

Ik hou van de films van Dick Maas! Sowieso van oudere films als Amsterdamned, de Lift en Flodder. Maar ook Sint, Moordwijven! In deze thriller wordt een bekende quizmaster (Barry Atsma) in een restaurant lastig gevallen door een man (Pierre Bokma) die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel op leven en dood waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn.

22 maart in de bioscoop

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...