Amoras, Suske en Wiske worden groot

Amoras 2047 - Suske en Wiske

Vandaag verscheen het eerste album van een nieuwe Suske en Wiske reeks. Geen nood, de huidige reeks met de bekende rode kaft blijft gewoon doorlopen. In deze nieuwe reeks genaamd Amoras komen Suske en Wiske door een ongeluk met de teletijdmachine (jaaaa!!) in het jaar 2047 terecht.

“Één flits. Meer was er niet nodig om de wereld van Suske en Wiske voor altijd te veranderen. Één druk op de foute knop. Het einde van een vriendschap. Uit elkaar gerukt, gedropt in een onbekende omgeving. Alleen. Apart. Rondzwervend in een nabije toekomst waarin hun eeuwige antagonist de plak zwaait. Krimson. Alles lijkt verloren. Tot Suske Jérusalem ontmoet. Een nieuw gezicht! Een teken van hoop. Of niet? In een wereld waar Jerom en Lambik van elkaar vervreemd zijn en Barabas samenwerkt met Krimson bestaan geen zekerheden meer.”

Ik ben benieuwd hoe de karakter zich gedragen na deze tijdreis. Hoeveel zal er naast de herkenbare kledingstijl nog te herkennen zijn aan deze figuren? Zou Lambik z’n laatste 6 haren ook verloren zijn en praat Jerom nog steeds zo grappig?

“Op het eiland Amoras heeft die laatste zijn zinnen gezet op een enorme diamantlaag onder de zeespiegel. De voltallige bevolking wordt de mijnen ingestuurd om alles te ontginnen. Maar daar vinden ze veel meer dan enkel diamanten… Zeebevingen veroorzaken scheuren in de bodem, een enorm energieveld komt vrij. Krimson zoekt toenadering tot Jérusalem, maar die heeft enkel oog voor het stormachtige wateroppervlak…”

De strips zijn voor een oudere doelgroep. Wiske heeft borsten, Suske gaat achter de vrouwen aan en Krismon zorgt voor flink wat geweld! Dat is even andere koek! Ik ben echt waanzinnig nieuwsgierig maar helaas greep ik vandaag mis, uitverkocht. Amoras is dus populair! Ik hoop dat ik deze week nog een exemplaar kan bemachtigen. Dit wil ik!

Update 12-05-2013:

Ja! Hebbess!! De grotere winkels in Rotterdam waren uitverkocht. De verkoper bij Selexyz Donner gaf aan dat er zelfs al een herdruk komt. Gelukkig lag er bij de lokale Primera nog een hele stapel, zo heb ik toch nog een eerste druk kunnen scoren :-)

Amoras - Suske en Wiske

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...