De natte drone van elke nerd

Drones zijn in een korte tijd enorm populair geworden. Want een filmpje opnemen in de lucht tijdens een mooie wandeling in de natuur of tijdens een groot evenement kan prachtige, unieke beelden opleveren, ook al schijnt dat niet altijd te mogen. Door deze populariteit zijn drones (en kleine camera’s) ook steeds betaalbaarder geworden. Maar je kan een drone ook zelf bouwen en dat kan het nog wel eens een uit de hand gelopen hobby worden.

Ik maak al wel een tijdje filmpjes met m’n Polaroid Cube, op de fiets, in de auto, in het zwembad of op een snowboard. Maar wat ik tot nu toe nog steeds niet heb gedaan is filmen in de lucht. Nu merkte ik al dat het tijdens het snowboarden soms lastig is om continu op de camera te laten. Dus dan is het toch veel handiger als de camera jou volgt?! Precies, zoals Lily, de camera die je volgt! Het zou heel simpel moeten zijn, je gooit Lily in de lucht, de camera begint te filmen  en de drone volgt jou doormiddel van het tracking device dat je bij je draagt. Lily kan 1080p HD filmen, 120 frames per seconde slow motion op 720p en 12 MP foto’s schieten.

Lily - De drone met camera die je volgt

Ik ben super enthousiast! Alleen vind ik de prijs nog best pittig, straks kost het apparaatje $ 999. Lily is nog niet te koop, het kost $ 699 in de voorverkoop. Lily is overigens niet de enige drone die dit kan. Zo zijn er ook AirDog en Hexo, speciaal voor GoPro bezitters. Deze zijn nog duurder en de GoPro camera is hierbij niet inbegrepen.

 

 

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...