Foursquare 3.0

Foursquare 3.0

Blij als een klein kind zit ik door de nieuwe versie van Foursquare te klikken. Ja sorry Rob, hier word IK nou vrolijk van! Foursquare is met deze nieuwe versie meer geworden dan een nutteloos spelletje zoals veel mensen het nog zien. Foursquare heeft inmiddels 7,5 miljoen gebruikers die het afgelopen jaar zorgden voor 500.000.000 check-ins. Foursquare 3.0 is inmiddels beschikbaar voor iPhone en Android.

Ontdek nieuwe locaties

Het mooiste onderdeel van deze nieuwe versie vind ik toch wel het “explore” onderdeel. Hier worden suggesties gegeven van bijvoorbeeld bars, restaurants of winkels in de buurt van jouw huidige locatie. Dit is precies wat ik 2 weken geleden nodig had in Barcelona! De suggesties kun je laten baseren op aanbevelingen van alle Foursquare gebruikers, alleen jouw vrienden of op basis van je huidige favoriete locaties.

Foursquare 3.0 explore

Vernieuwde puntentelling en statistieken

Het punten systeem van Foursquare is grondig aangepakt! Punten verdienen kan nu op nog meer verschillende manieren. Zoals bij een check-in in een nieuw soort restautant (bijvoorbeeld Italiaans of Koreaans) of bij een check-in in een nieuwe stad of met een vriend.

Foursquare 3.0 leaderboard

Nog meer specials!

Met de specials op Foursquare krijgen ondernemers (horeca, winkels, etc.) de mogelijkheid om klanten te belonen wanneer ze bij hun inchecken op Foursquare. Zo krijg je in een aantal bars in Rotterdam als de Mayor (burgemeester) van die locatie een gratis kopje koffie of iets dergelijks. Foursquare heeft dit onderdeel voor ondernemers uitgebreid. Het is nu mogelijk om een grote groep mensen (swarm), een groep vrienden (die allemaal op Foursquare zitten), nieuwelingen, Mayors, of gewoon elke bezoeker te belonen met een special.

Foursquare 3.0 specials

Foursquare laat bij een update als deze niet altijd alle veranderingen weten. Er zitten dus nog een aantal verrassingen in, heb jij ze al gevonden?

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...