Gebaren naar je computer

LEAP - computer bedienen met handgebaren

 

De afgelopen weken ben ik aan het speuren naar leuke oplossingen om films op m’n TV af te spelen. En misschien ook nog wel wat extra’s. Dan kan je denken aan een smart TV, hoewel ik daar nog niet heel erg warm van wordt. Wat ook wel een leuk speledingetje is, is de Raspberry Pi. Een klein mini computertje met USB poort (voor bijvoorbeeld een externe hard disk) en ruimte voor een SD kaart waar een Linux variant met XBMC op kan draaien. Of waarom hang ik niet gewoon een Mac mini aan m’n TV, ik heb toch al een TimeCapsule in huis staan voor de backups, dus dan hoef ik ook geen NAS meer aan te schaffen. En wat is er dan vetter dan op de bank zitten voor de TV en je computer bedienen met hand bewegingen! Want dat is wat LEAP doet!

Met dit prachtige hebbedingetje is de Wii voor mij verleden tijd. Dat was het voor mij al een beetje want die zit nog ergens in een doos sinds dat ik ben verhuisd. Stel je eens voor, met een paar vegen in de lucht een beetje internetten of een paar Angry Birds over het scherm laten vliegen. Het moet straks allemaal mogelijk zijn! Het kek vormgegeven kastje schijnt zo’n 200 keer meer accuraat te zijn dan de huidige oplossingen die nu op de markt zijn. Er is een SDK voor developers die zo de mogelijkheid krijgen om voor LEAP programma’s te schrijven. Het kastje is voor $70 dollar te bestellen (pre-order).

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.