Hippe bierbrouw machine

Zelf bier brouwen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ook kent Nederland steeds meer kleine brouwerijen die uit hobby zijn ontstaan en door de populariteit flink uit de hand zijn gelopen. Ik moet ook toegeven dat er bij mij zelf een steeds grotere liefde voor speciaalbier is ontstaan. Het ontdekken en inchecken van biertjes met Untapped samen met andere bierliefhebbers maakt het nog leuker!

Zelf bier brouwen is een gedoe

Zelf brouwen kan dus allang, er zijn verschillende webshops die faciliteren in spullen om een heuse thuis brouwerij te bouwen. De makers van de Utrechtse startup Minibrew geven aan dat zelf brouwen tijdrovend is, het kost veel ruimte en de uitkomst is altijd een verrassing. Daarom hebben ze een enorme hippe bierbrouw machine ontworpen waarmee zelf bierbrouwen wel erg makkelijk wordt gemaakt!

Een prachtige bierbrouw machine

Met de Minibrew ben je in staat om niet alleen zelf bier te brouwen maar ook nieuwe smaken te ontdekken en creëren. Met de app kan je recepten ontdekken om zo het juiste ingrediënten pakket te bestellen. De app helpt je ook bij het vullen van ingrediënten in de Minibrew en laat je de voortgang van het bouwproces zijn. Vervolgens kan je de brouwsels delen met je eigen bier community! Het vat van de Minibrew is goed voor 5 liter vers gebrouwen bier dat aan het einde van het brouwproces direct op de juiste temperatuur is om te tappen. Het brouwproces duurt ongeveer 3,5 uur en daarna moet het nog gisten. Dat kan variëren van een week tot een aantal maanden, afhankelijk van het recept. Het apparaat schijnt niet extreem te ruiken. Ook maakt het niet erg veel herrie, tenminste, niet meer dan een vaatwasser :-)

Ik zou dolgraag zo’n brouw machine in huis halen, maar erg betaalbaar is het helaas niet. De Minibrew kost slechts 1950 euro. De planning is dat het apparaat vanaf Q2 2016 te koop is.

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...