Nerdy feestdagen

Pi (π) Day (14 maart)

Op π-dag, 14 maart, wordt wereldwijd op verschillende wiskundeafdelingen van universiteiten feestgevierd. π-dag wordt op 14 maart gevierd, omdat in de Amerikaanse schrijfwijze voor data 14 maart geschreven wordt als 3/14 en de driecijferige benadering voor π 3,14 is. Deze dag wordt op verschillende manieren gevierd. Zo staan sommigen stil bij de rol die π in hun leven gespeeld heeft en proberen zich op humoristische wijze een wereld zonder π voor te stellen. De viering begint gewoonlijk om 13:59 uur (1:59 PM), omdat de zescijferige benadering van π 3,14159 is. Mensen die de 24-uurs klokindeling gebruiken handhaven een ander begin: 1:59 of 15:09.

Lees de artikelen van Wat Wil Ik Vandaag over Pi Day »

Naked CSS Day (9 april)

Op Naked CSS Day schakelen veel ontwikkelaar de styling / opmaak (dus CSS) van hun website uit om zo alleen de HTML (dus naakte) versie te tonen. De uitdaging zit hem in de kwaliteit en opbouw van die HTML, want als die goed is, zou de website nog bruikbaar moeten zijn zonder CSS.

Comic Sans Dag (eerste vrijdag van juli)

Radio DJ’s Coen en Sander (toen nog bij 3FM) hebben de Comic Sans Dag in het leven geroepen om een ode te brengen aan het lelijkste lettertype aller tijden, dat stiekem vandaag de dag in de semi-professionele wereld nog veel wordt gebruik!

Lees de artikelen van Wat Wil Ik Vandaag over Comic Sans Dag »

Caps Lock Day (28 juni & 22 oktober)

Op Caps Lock Day schrijven we alles met HOOFDLETTERS, lekker SCHREEUWERIG, omdat het zo VRESELIJK IRRITANT IS! :-)

Lees de artikelen van Wat Wil Ik Vandaag over Caps Lock Day »