Niet verslapen en rustiger wakker worden

Sleep Cycle

Afgelopen weekend kwam het uitgebreid in het nieuws, de alarm functie van de iPhone zou het niet doen. Het probleem was alleen bij een eenmalig alarmset op 1 of 2 januari. Ik had de nieuwsberichten wel meegekregen afgelopen weekend, maar ik heb er eigenlijk helemaal niet meer bij stil gestaan.

Vanochtend had ik me mooi bijna verslapen. Ik was om 7 uur ineens wakker en kwam er om kwart over 7 achter dat de wekker op mijn iPhone helemaal niet was afgegaan. Vanochtend hoorde ik dus dat ik niet de enige was, het probleem lijkt dus erger te zijn dan alleen op de eerste 2 dagen van januari.

Toen ik anderhalf jaar geleden mijn iPhone kocht was Sleep Cycle een van de eerste apps die ik kocht. Door je iPhone ’s nachts naast je te leggen, op je matras, kan de app je bewegingen in je slaap meten. De app maakt hier een analyse van en kan uiteindelijk bepalen wanneer licht slaap en wanneer diep en wanneer dus het beste moment is om jou wakker te maken. Je stelt dus een tijd in, tussen die tijd en een half uur daarvoor gaat de app je wakker maken op het moment dat je het lichts slaapt. Deze app werkt overigens wel nu!

De eerste paar dagen heeft Sleep Cycle data nodig om je slaapritme te bepalen, daarna zul je merken dat je op het meest gunstigste moment van dat half uur wordt gewekt. Je kunt ook grafieken bekijken die het ritme van je nachtrust weergeven.

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...