Nieuwe MacBook Air zonder harddisk


De nieuwe MacBook Air is weer een plaatje! Dit superdunne ding is te hip om een laptop te noemen. De MacBook is zo dun omdat het geen harde schijf heeft maar flash geheugen (tot 256GB) net zoals we gewend zijn van de iPod, iPhone en iPad. Of het flash geheugen net zo snel werkt als ik van mijn MacBook Pro gewend ben vraag ik me nog af. Volgens Apple is het voordeel wel dat je na standby direct je bestanden kan benaderen, wat bij een harde schijf altijd even duurt.

Wat me opvalt is dat de resolutie van de 13-inch MacBook Air (1440×900) gelijk is aan de resolutie van een 15-inch MacBook Pro (1280×800).

Andere leuke dingetjes zijn de FaceTime camera, de Multi-touch trackpad, 2 USB poorten, 1  Mini DisplayPort en de SD-card reader (alleen 13-inch model).  De batterij gaat 5 uur mee (13-inch 7 uur).

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...