Nieuwe Nederlandse films eind 2012

Bellicher: Cel, Nederlandse film (2012)

 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik het over Nederlandse films heb gehad op Wat wil ik vandaag. Daarom is het weer tijd voor een update, want er komen nog wat nieuwe films aan voor het einde van dit jaar. De kleintjes van Nederland kunnen zich (zeker in de herfst vakantie) prima vermaken met nieuwe kinderfilms als Mees Kees, The Battle, De Club van Sinterklaas & Sint & Diego. Maar aangezien ik nog geen kinderen heb blijven deze films nog even buiten scope :-)

Ik heb weer een lijstje gemaakt met de nieuwste Nederlandse films die nu te zien zijn of dit jaar nog in de bioscoop verschijnen.

Bellicher: Cel

Ik werd erg nieuwsgierig naar deze film omdat ik 2 jaar de geleden de fantastische serie Bellicher: De macht van meneer Miller al had gezien (overigens geen vereiste om te zien voor de film). Michael is ’s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Ik heb de film inmiddels gezien, een absolute aanrader!

Nu in de bioscoop

 

De Marathon

Als je een liefhebber van Nederlandse films bent (zoals ik) en ook nog eens in Rotterdam woont (zoals ik) dan moet je De Marathon gezien hebben, want dit is echt de beste van 2012! De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish… De cast is fantastisch en de Rotterdamse humor is herkenbaar. Ook voor niet Rotterdammers: ga deze film zien!

Nu in de bioscoop

 

Silent City

Bij het zien van de trailer moest ik even denken aan Lost in Translation. Rosa, een jonge Westerse vrouw slaagt erin stage te mogen lopen bij een wereldberoemde meesterkok, die in Tokyo een gelauwerd visrestaurant beheert. Uiteraard hoopt zij zich de ‘geheimen’ van de meester eigen te kunnen maken.

Nu in de bioscoop

 

Alleen maar nette mensen

Naar het boek van Robert Vuijsje. David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak als Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?

Nu in de bioscoop

 

Omega

Ik ben ook erg nieuwsgierig naar deze nieuwe Nederlandse thriller. De Familie Bartels is een gelukkig gezin met twee kinderen. Ze kopen een huis, midden in het bos in Heerlen. Rene Bartels, de oudste dochter van het gezin, heeft al haar eigen leven met haar vriend Marco. Ze komt wel geregeld thuis. Sanne Bartels, die nog thuis woont voelt zich alleen, en mist vrienden en vriendinnen. Totdat ze Pascal ontmoet. Maar Pascal heeft een duister verleden en is al meerdere keren met justitie in aanraking geweest.

15 december in de bioscoop

 

Alles is familie

De makers van Alles is liefde komen met een nieuw verhaal in hetzelfde format. In Alles is Familie is iedereen binnen de familie de Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

22 november in de bioscoop

 

Het Bombardement

Het Bombardement is een liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de uit Duitsland gevluchte Eva, die verloofd is met de Nederlandse zakenman Dirk. Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt tussen Vincent en Eva een even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

20 december in de bioscoop

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...