Nog een messenger voor je mobiel

Kik messenger voor iPhone, Android en Blackberry

Na PingChat en WhatsApp, wat bij betreft de beste messengers voor mobiele telefoons, is er weer een nieuwe. Het heeft Kik en is net als zijn voorganger een app die het mogelijk maakt om gratis tekstberichten te sturen op verschillende mobiele platformen (Android, Blackberry en iPhone).

Kik heeft qua interface wat weg van PingChat, ik vind het eigenlijk wel wat netter, sowieso werkt het allemaal wat sneller. Doormiddel van de letters S (sent), D (delivered), en R (read) wordt dat status van je bericht aangegeven. Ik ben erg benieuwd of het geen verbindingsprobleempjes gaat krijgen zoals ik bij WhatsApp vaak heb. Als dat zo is kan het naar mijn idee nog wel eens wat worden.

Om de Kik app te kunnen gebruiken moet eerst een accountje aangemaakt worden, daarna geeft het programma aan welke mensen je kent en dus kunt texten. Dit gebeurt waarschijnlijk aan de hand van het adresboek op je telefoon.

Het is nog niet mogelijk om foto’s en video’s te versturen met Kik, maar ik verwacht dat het wel snel mogelijk gaat zijn.

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...