Vakantie voorbereiden met Google

Google maps weather layer

Bij het maken van onze vakantie plannen hebben we er voor gekozen om eerst grove route uit te stippelen. Inmiddels weten we welke route we ongeveer willen rijden. Tot het zover is hebben we nog even de tijd om er verdere invulling aan geven. Om te beginnen heb ik m’n vriendin aan een Google account geholpen (dat had ze nog niet, foei, nu nog Google+) zodat we samen los konden gaan met een checklist in Google Docs.

Voordat we voor Californië kozen hebben we natuurlijk eerst even zitten Googelen. Wat is er allemaal te doen, wat is de afstand tussen de plaatsen die leuk zijn om te bezoeken, hoe zit het met m’n paspoort en rijbewijs… Nu doe ik wel eens vaker wat met internet, dus dat is eigenlijk wel vanzelfsprekend. Maar naast gewoon zoeken in de Google zoekmachine zijn er nog een aantal leuke tools die wel van pas komen. Voor bijvoorbeeld het omrekenen van gallon naar liter, dollar naar euro of voor een plaatselijke filmladder.

Leuk om te weten is natuurlijk of het lekker weer is. Google Maps bevat tegenwoordig ook een weerkaart die je als laag over de kaart heen kan leggen. Als ik dan ook de route er overheen leg kan ik precies zien wat voor weer het is (op dat moment). Omdat het in San Francisco al wat frisser aan het worden is gaan we daar beginnen, om vervolgens richting de bloedhitte te rijden.

Google Hotel Finder
Het lijkt wel of Google op dit moment alles lanceert wat ik nodig heb, zoals Google Hotel Finder. Een handig overzicht van hotel binnen het door jou aangegeven gebied. Er worden prijzen weergegeven van verschillende aanbieders, adresgegevens van de hotels en reviews van eerdere bezoekers op Google Places. Er wordt ook gelinkt naar andere review websites.

In juli mocht ik voor een training 2 weken bij Google in Amsterdam over de vloer komen. Maar heeft iemand enig idee of het ook mogelijk is om bij Google HQ, Mountain View een kijkje te nemen? In het kader van.. Nu we er toch zijn?

Jeroen Ooms

Hoi! Ik ben Jeroen Ooms. Webdeveloper, nerd, blogger. Op mijn blog "Wat wil ik vandaag?" vertel ik wat ik wil. Wat ik wil hebben, wat ik wil zien, wat ik wil doen.

You may also like...